11 octombrie 2011

#102 (cer; alinare; voluptate)

Dacă te înveți să te uiți suficient de mult la cer, îți dai seama că, pe cât de surprinzător la o primă privire, pe atât de firesc la a doua, nu e deloc atât de departe precum ai crede.

Fotografiile/ fotomontaje cu rufe la uscat și pisici mergând pe acoperișuri (v. Marta Orlowska) ─ atrag lin, imponderabil, alină blând. Au rămas necontaminate de urâciunea pustiirii acestei lumi.

Cioran și alți nihiliști ─ în spatele raționamentelor lor, voluptatea (și exercițiul de putere al) postulării propriilor credințe.

6 octombrie 2011

Hai la expo!


Lume, lume!

Vineri, 7 octombrie, vă invităm în Brașov, la o expoziție de fotografie etnografică ce se anunță a fi deosebită! :)

5 octombrie 2011

#101 („sancta simplicitas”)

Nu poți fotografia cu adevărat decât ce cunoști. Nu poți cunoaște cu adevărat decât ce iubești. Sancta simplicitas.

Nicolae Grigorescu: „Fă ce simți și atâta cât simți ─ unde nu te mai mișcă, lasă paleta jos: lucrul tău, fiind numai sinceritate, va crește și se va desăvârși în sufletul celorlalți. Va trăi. Altfel, vrând să-l isprăvești, îl omori.”
„Trebuie să pictezi așa precum păsările cântă, absolut tot ce îți iese în cale și îți place, niciodată să nu-ți bați capul în căutarea unui motiv, atunci când totul în jurul tău este minunat”.

1 octombrie 2011

Tanti Maria



Sănătatea nu e neapărat mai bună decât toate. Lucru de altfel perfect de simplu, liniștea în familie contează chiar mai mult, e de acord tanti Maria din Vama Buzăului.