21 septembrie 2008

Nene blând din Paloş (III)







11 comentarii:

beze spunea...

Acel Andrei B de pe BoG esti tu ? :)

Andrei spunea...

Salut!
Nu, nu sunt eu. Acela e Andrei Becheru, din cate imi aduc aminte. Eu 'am fost' aici: http://www.badorgood.com/authors.php?id=4476

De asemenea, pentru detalii :)), confer: http://www.badorgood.com/detailq.php?id=2017 .

Anonim spunea...

frate daca nu dai si pinul de la card tot degeaba, nu te crede nimeni!

Anonim spunea...

da ba pinu ala o data! n-auzi ca io nu te cred?

Andrei spunea...

bine, ma conformez:8989. :))

fr. spunea...

forte bun! i recently visited Rumania, and i find you display the countryside very well. lovely images.

Andrei spunea...

mille grazie, Florian!
best wishes,
andrei
:)

Anonim spunea...

Dl.Andrei.
Banuiesc ca aceste poze au fost facute de catre dumneavoastra.I-mi permit sa fac cateva precizari fiind nascut in satul Palos.
Nu stiu daca a-ti avut acceptul acelui "nene" da a intra cu "bocancii plini de noroi in viata lui".Poza facuta din spate si pozele din gospodarie denota aceste lucruri. Fotografia ar trebui sa fie o "arta" si sa prezinte aspectele placute si frumoase dintr-o comunitate. Aceste poze nu reprezinta Palosul. Nu cer sa cosmetizati nimic dar sunt atatea lucruri frumoase de aratat din acest sat (ex. case vechi,costume populare unice, imprejurimi). Va astept la Brasov cu o expozitie adevarata. Bafta!

Andrei spunea...

Exagerati teribil. Cum puteam sa fac poze cuiva, aflat in propria gospodarie, fara acceptul lui ?! Dumnealui insusi ne-a poftit in curtea domniei sale (pe mine si alti doi fotografi). Ar fi fost foarte nepoliticos sa il refuz.
Ma acuzati pe nedrept de faptul de a fi intrat 'cu bocancii in viata lui'. De unde stiti care a fost intentia mea ? Ati fost acolo sa vedeti ? Macar titlul acestei serii ar fi trebuit sa va vorbeasca despre bunele mele intentii. Nu e corect sa acuzati de lucruri asa urate pe un om pe care nici macar nu il cunoasteti.

"Fotografia ar trebui sa fie o "arta" si sa prezinte aspectele placute si frumoase dintr-o comunitate" - iata o afirmatie care, in general, e cel putin discutabila. In cazul de fata, insa, al taberei "Hai la tara", a arata frumosul a fost chiar scopul nostru. Doar ca nu puteam pretinde ca totul e roz, nu ?

"Aceste poze nu reprezinta Palosul." - din moment ce eu le-am facut acolo, nu altundeva, eu zic ca il reprezinta. Nu integral, poate, nu chintesential, intr-adevar, dar sunt indubitabil o parte din el.

Comentariul dvs este foarte nepoliticos din mai multe puncte de vedere. O data, prin premisele sale, respectiv parerea dvs ca eu am vrut sa exploatez cu nerusinare candoarea unor oameni nevinovati (nu va cunosc, nu ma cunoasteti; cum, asadar, va permiteti sa afirmati asa ceva ?), apoi, prin refuzul de a va indica identitatea (desi cred ca pot deduce cine sunteti) si, in fine, prin fraza finala ("Va astept la Brasov cu o expozitie adevarata."), ce sugereaza jignitor ca expozitia "Hai la tara" nu a fost o expozitie 'adevarata'. Daca nu cunoasteti realmente contextul - pt ca, da, exista si un tip de fotograf-nesimtit-exploatator, dar nu e cazul nostru -, va rog sa nu va pronuntati.

Sa auzim numai de bine,
Andrei Baciu

ggl spunea...

Nu prea reusesc sa-mi dau seama ce Palos cosmetizat ati fi vrut sa vedeti in fotografiile noastre. V-am aratat ceea ce am vazut si am fotografiat acolo. Nu am mers in Palos ca sa facem arta, ci ne-am dus ca sa incercam sa facem fotografie documentara. In 48 de ore. Nu vad care e naiba problema.

Anonim spunea...

imi place ca va "complimentati" la persoana a doua plural!
fotografiile sint bune, viata nu e numai case frumoase si oameni bogati. Va aduceti aminte din scoala de Tudor Arghezi si poeziile domniei sale? Blestemele un au fost scrise frumos?