2 octombrie 2009

„La Bunica“ în revista „Satul“Spre bucuria mea, articolul „La Bunica“ există acum şi în forma cea mai palpabilă pe care ar putea-o lua: pe hârtie.

Bine, e drept, revista „Satul“ nu are profunzimea academică a unor publicaţii pe-merit-de-mari-profituri-aducătoare(-căci-banul-contează-în-primul-rând-nu-i-aşa?) precum „Libertatea“ et co. Aceasta, pentru că Ana Negru evită cu o lipsă crasă de respect subiecte captivante precum ultimele fiţe din Bam-Bu şi aşa mai departe*). Nu, ea se încăpăţânează să promoveze „tradiţia şi cultura din mediul rural“ (fac pariu că ăştia nici măcar nu au termopane!)

...şi să ne prezinte locuri şi persoane necontaminate (prea mult) de aceste culmi ale civilizaţiei noastre asfalto-cibernoide, oameni pentru care a fi bucuros realmente de oaspeţi, a avea suflet şi bun-simţ reprezintă adevăruri implicite. Pentru care Firescul e cât se poate de normal.*)Dau puţine exemple pentru simplul motiv că nu mă simt suficient de purificat spiritual încât să îmi îngădui invocarea acestor monştri sacri ai tot ceea ce înseamnă „circ“... ăăă, „valoare“ în spaţiul şi carpato-, şi danubiano-, şi pontic.

2 comentarii:

Anonim spunea...

ma bucur mult pentru acest lucru si ma conformez: jos palaria!

Andrei spunea...

Mulţumesc foarte, Ionuţ. :)